LG Informatie

LG L70+

De LG L70+ en LG L80+ zijn twee goedkopere Android telefoons, die enkele eigenschappen van de LG G3 hebben, het vlaggenschip van LG. Zo hebben deze toestellen ook knoppen op de achterkant, een flip cover met een ronde opening om de tijd en notificatiest te tonen.
Op deze pagina vind je de review van de LG L70+, evenals een specificaties en aanbiedingen overzicht.

Losse toestel: LG L70+ Simlock vrij

Je kunt een goedkope LG L70+ bestellen in Nederland bij de volgende online winkels.
 belsimpel-logo  studentmobiel coolblue-logo 

 LG-L70-Plus-voorkant

 

Review

LG L70+ Review

Zoals je in de introductie kon lezen zou je de LG L70+ samen met de LG L80+ kunnen beschouwen als een goedkope versie van LG G3. Hierbij is de LG L70+ de kleinste van de twee met een touchscreen van 4,5 inch. Dit scherm heeft een resolutie van 800 bij 480 pixels. Hierdoor komt de scherpte, gemeten in pixel per inch, uit op 207. Dit is scherp genoeg om video's te kijken en te internetten. Voor 2014 begrippen kunnen we het echter niet scherp noemen en het verschil met bijvoorbeeld de LG G3 is goed zichtbaar.

 

Onder het scherm zit een 1,2 GHz quadcore processor. Deze is snel genoeg om Android soepeltjes te laten draaien en ook de meeste standaard apps starten redelijk snel op. Bij zware apps, bijvoorbeeld 3D games, merk je echter wel dat deze processor geen krachtpatser is.

 

Achter op de LG L70+ zit een 8 megapixel camera. Deze is in principe een ok vervanging voor een compact camera. Met de camera kun je naast foto's ook, uiteraard, video's opnemen. Voorop VGA frontcamera, oftewel een selfie camera.

 

Android Kit Kat

De LG L70+ komt uit de doos met Android 4.4.2 Kit Kat. Met Android heb je toegang tot de razendpopulaire app market van Google Play, waar ontelbare apps te vinden zijn. Kort geleden heeft Google een nieuwere versie van Android gepresenteerd: Android 5 Lollipop. Hoewel LG hierover nog geen officiële mededeling heeft gedaan, hebben we er vertrouwen in dan de LG L70+ een Android update gaat krijgen naar deze versie.

 

3G Internet

Met deze LG telefoon kun je internetten via 3G en WiFi verbindingen. De LG L70+ ondersteunt dus niet 4G, de nieuwste en snelste versie voor mobiel internet. 3G is ook redelijk snel en snel genoeg om soepel te kunnen browsen. Het verschil met 4G ga je wel goed merken als je bijvoorbeeld video's gaat streamen of grote bestanden downloadt. Natuurlijk zou je dit ook via een WiFi netwerk kunnen doen, zoals een draadloost netwerk dat je wellicht thuis hebt.

 

Deze telefoon leek toch op de LG G3

In de introductie kon je lezen dat de LG L70+ over enkele eigenschappen beschikt, waar ook de LG G3 over beschikt. Net zoals de LG G3, heeft deze smartphone volumeknoppen en de Aan/Uit knop aan de achterkant. Daarnaast kun je de Quick Circle-case eveneens voor de LG L70+ gebruiken. Dit is een zogenaamde flip cover, met een rond gat aan de voorkant waar je de tijd en notificaties van het scherm kunt af kunt lezen. Ten slotte beschikt de LG L70+ over knock code, waarbij je zonder het scherm aan kunt zetten een code kunt invoeren.

 

LG L70+ Kopen

Zoals je kunt lezen is de LG L70+ geen toppers zoals de LG G3. De LG L70+ is dan ook veel goedkoper en heeft een introductieprijs in Nederland van zo'n €135. Is het een probleem dat de LG L70+ geen topper is? Nee dat hoeft helemaal niet. Als jij een 'lichtgewicht' gebruiker bent en een smartphone wilt om te appen, wat standaard apps te gebruiken, te internetten en natuurlijk te bellen, dan is het dit een prima smartphone. Als je echter veel video's wilt kijken of games wilt spelen, dan raden we je een betere (en duurdere) smartphone aan

 

Bij de webshops hierboven kun je LG L70+ prijzen checken voor een LG L70+ zonder abonnement. Als je een LG L70+ met abonnement wilt bestellen, dan kun je in het abonnemententabblad de beste LG L70+ abonnement aanbiedingen vinden. In onze vergelijker kun je je belbundel en databundel aanpassen en zo een abonnement naar wens samentstellen.

Als je een telefoon met abonnement zoekt, dan kan een sim only combinatie ook een interessante deal opleveren. Bij een dergelijke deal combineer een losse LG L70+ met een sin only abonnement. Deze kun je vinden op onze LG sim only pagina. Ook hier kun je weer je belbundel en databundel naar wens samenstellen.

Specificaties

Specificaties LG L70+

Afmetingen (hxbxd in mm) 127,5 x 67,9 x 11,9 mm
Gewicht (gram) 144
Gesprekstijd

afhankelijk van gebruik

Batterij 1900 mAh
Processor 1,2 GHz quadcore
Intern geheugen 1 GB RAM, 4 GB opslaggeheugen
Extern geheugen uitbreidbaar met MicroSD kaart met maximaal 32 GB
Scherm 4,5 inch WVGA IPS touchscreen
Schermresolutie 800 x 480 pixels
Pixeldichtheid (PPI) 207
Camera resolutie (MPix) 8 megapixel, VGA frontcamera
Besturingssysteem Android 4.4.2 Kit Kat
Media MP3 speler, videospeler
Mobiele verbinding GPRS, EDGE, 3G
SIM mini-SIM
WLAN/WiFi ja
GPS ja, aPGS
Bluetooth ja
USB ja
NFC ja
Kleuren wit, zwart, goud, rood, groen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video

De consumentenbond nam de LG 70+ en LG l80+ onder de loep op de IFA 2014 Beurs in Berlijn

 

Vragen en Reacties

Heb je een vraag over de LG L70+ of wil je meer weten over dit toestel, dan kun je dat hier vragen. Wij zullen dan zo snel mogelijk hier op antwoord proberen te geven. Ook zijn we geïnteresseerd in je ervaringen met de LG L70+.