LG Informatie

WiFi

Wi-Fi (uit te spreken als Waifai, maar Wiefie is ook ingeburgerd in de Nederlandse taal) is een trademark voor draadloze netwerkproducten, die voldoen aan de internationale standaard IEEE 802.11.  Het trademark Wi-Fi wordt toegekend door de organisatie Wi-Fi Alliance. Een product kan dit keurmerk krijgen als het aan bepaalde functionaliteits- en prestatieeisen voldoet. Producten die een Wi-Fi trademark hebben maken gebruik van de 2,4 Ghz en/of 5,0 Ghz-band. De naam Wi-Fi is een knipoog naar Hi-Fi (high fidelity), maar Wi-Fi staat niet, zoals velen denken, voor Wireless Fidelity.

 

Wi-Fi en beveiliging

Wi-Fi netwerken (zoals thuisnetwerken voor internet) kunnen beveiligd worden door middel van versleuteling. De twee meest voorkomende standaarden zijn WEP en WAP. WAP wordt echter aanbevolen boven WEP, omdat WEP in de praktijk makkelijk te kraken is.

 

WiFi Hotspots

In het buitenland kun je op veel plaatsen WiFi hotspots vinden, waar je gratis of tegen betaling gebruik van kunt maken. Deze WiFi hotspots vind je bijvoorbeeld bij hotels, café´s en ketens als Starbucks en McDonalds.

 

Alle nieuwe LG toestellen hebben ook het Wi-Fi logo en voldoen dus aan de standaarden van de Wi-Fi alliance.