LG Informatie

LG G Flex 2

De LG G Flex 2 is een buigbare, flexibele high-end smartphone. Waar we de voortganger van deze smartphone, de LG G Flex, vooral een gimmick vonden, is de G Flex 2 echt een topper waarbij de buibaarheid echt een voordeel kan zijn.

Los toestel: LG G Flex 2

Voor een goedkope LG G Flex 2 simlock vrij kun je de volgende webshops checken:

coolblue-logo bolcom-logo gsmwijzer 

  LG-G-Flex-2-voorkant

 

Review

LG G Flex 2 Review

De LG G Flex 2 valt natuurlijk meteen op door zijn kromme design. Deze LG smartphone heeft namelijk een curved design met ook een gekromd scherm. Daarnaast is de Flex 2 erg buigzaam voor smartphone begrippen. Hierdoor is dit een zeer robuuste smartphone. Als de G Flex 2 op de bank ligt en je er per ongeluk op gaat zitten, dan is dit geen probleem, want hier kan de G Flex 2 gewoon tegen. Ook kan die erg goed tegen een stootje, zoals onze collega's The Verge in een video laten zien (zie video tabblad). Daarnaast heeft deze LG gsm een speciale coating op de achterkant, waardoor (kleine) krasjes automatisch gerepareerd worden. We zouden de LG G Flex 2 als meeste robuuste Android smartphone bestempelen, ware het niet dat de G Flex 2 niet waterdicht is.

 

High-End Topper

Waar de LG G Flex 1 qua hardware vooral een mid-end smartphone was, is de G Flex 2 een ware topper. Zo beschikt dit LG toestel over een prachtig 5,5 inch OLED touchscreen met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Hierdoor is het scherm zeer scherp, namelijk 403 pixels per inch om precies te zijn. Hierdoor is het scherm van de LG G Flex 2 zeer geschikt om video's op te kijken. Door de OLED technologie is het scherm ook in de buitenlucht goed afleesbaar.

Onder het mooie scherm zit de snelste chipset van Qualcomm van dit moment. De Snapdragon 810 chipset heeft maar liefst 8 CPU's (processoren), waardoor de LG G Flex 2 razendsnel is. Door het 2 GB werkgeheugen is deze smartphone eveneens een goede multitasker. Android draait zeer soepel, apps starten snel op ook met zwaardere apps (bijvoorbeeld 3D of racegames) weet de LG G Flex 2 goed raad. Ben je dus op zoek naar een goede gamesmartphone, dan kunnen de we LG G Flex 2 aanbevelen.

 

Een high-end smartphone heeft natuurlijk een goede camera en dit geldt dan ook voor de LG G Flex 2. Achterop de smartphone zit een 13 megapixel camera, waarmee je prima foto's kunt maken. De fotokwaliteit is ongeveer gelijk aan een mid-end compact camera. Met dezelfde camera kun je eveneens video's opnemen tot een Ultra HD resolutie. Voorop zit de welbekende selfie camera, in dit geval een 2,1 megapixel exemplaar. Met deze camera kun je tevens videochatten, bijvoorbeeld Skypen.

 

Android Lollipop

De LG G Flex 2 komt uit de doos met Android 5 Lollipop, de nieuwste versie van Android op dit moment. Zoals je wellicht weet, is Android het populairste besturingssysteem ter wereld voor smartphones. Dit zie je terug in de appstore, Google Play, waar je meer dan één miljoen apps kunt vinden, waaronder populaire apps als Snapchat, Instagram en Whatsapp. Populaire Google apps als Google Maps en Google Now zijn reeds standaard geïntstalleerd. Hoewel de opvolger van Android Lollipop nog niet eens bekend is, verwachten we dat LG de Flex 2 voor een lange tijd van software updates zal voorzien.

 

4G Razendsnel Internet

Met deze LG gsm kun je razendsnel internetten via 4G. 4G is de opvolger van 3G en zo snel dat je video's in Full HD kwaliteit vloeiend kunt streamen. 2014 was het jaar dat 4G helemaal is doorgebroken in Nederland en KPN en Vodafone bieden landelijke dekking. T-Mobile biedt 4G in de dichtsbevolkte delen van het land en Tele2 zal in Nederland een eigen 4G netwerk lanceren. In het volgende provider 4G artikel kun je lezen welke provider 4G biedt en op welk netwerk welk provider zit. Let er ook op of 4G inbegrepen is in het abonnement (dat is namelijk niet altijd het geval, ook al biedt de provider wel 4G). Mocht je niet met 4G kunnen of willen verbinden, dan kun je terugvallen op 3G, dat ook snel genoeg is om te browsen.

Als je thuis een draadloos netwerk hebt, dan kun je ook via dit netwerk (meestal snel) internetten en we raden ook aan om dit te doen, omdat dit je databundel spaart. Natuurlijk kun je ook met andere WiFi netwerken internetten.

 

Standaard MP3-speler en Navigatie Apparaat

Elke moderne smartphone is tevens een MP3-speler en een navigatieapparaat en dit geldt natuurlijk ook voor de LG G Flex 2. Hoewel dit standaardeigenschappen zijn, vinden we het wel de moeite waard om het te vermelden. Met de LG G Flex 2 kun je namelijk overal je favoriete muziek op zak meenemen en afspelen. Het standaardopslaggeheugen op deze smartphone bedraagt 16 GB, dat voor de meeste gebruikers genoeg ruimte zal zijn om MP3's, foto's, video's en apps op te slaan. Mocht het niet genoeg zijn, dan bestaat de mogelijkheid om het opslaggeheugen van de LG G Flex 2 uit te breiden met een MicroSD kaartje met maar liefst 128 GB.

Ook standaard is de navigatiefunctie, dankzij de GPS-sensor binnenin de LG G Flex 2. Zoals we al eerder schreven, is Google Maps standaard geïnstalleerd, maar er zijn meer (gratis) navigatie apps beschikbaar voor Android, zoals Nokia Here.

 

LG G Flex 2 Kopen

Dit toestel een bijzondere smartphone. Ten eerste heeft de LG G Flex 2 als voordeel dat de buigzaam echt een voordeel is ten opzichte van andere smartphones, omdat de LG G Flex 2 echt robuust is en niet snel kapot gaat. Ten tweede is de LG G Flex zowel op hardware als software gebied een topper, waarmee je vele jaren vooruit kunt. Een nadeel van de LG G Flex 2 is dat dit wel met een prijs komt, want de LG G Flex 2 is niet goedkoop en we verwachten ook dat deze telefoon niet snel in prijs zal zakken. Wel krijg je waar voor je geld, want zoals we al schreven is deze smartphone een topper.

Bij de webshops hierboven kun je prijzen checken voor een goedkope LG G Flex 2 zonder abonnement. Als je een LG G Flex 2 met abonnement wilt bestellen, dan kun je onder het abonnementen tabblad de beste LG G Flex 2 abonnement aanbiedingen vinden (deze verschijnen zodra ze beschikbaar zijn). Als je een toestel met abonnement zoekt, dan kan een sim only combinatie ook interessant. Bij LG G Flex 2 sim only combinatie koop je een los toestel (zonder abonnement) en hierbij koop je los een sim only abonnement. Omdat deze laatste vaak scherp geprijsd zijn, levert dit vaak scherpe deals op.

De LG G Flex 2 verschijnt in de kleuren rood en zilver.

 

Specificaties

Specificaties LG G Flex 2

Afmetingen (hxbxd in mm)

149,1 x 75,3 x 7,1-9,4 mm

Gewicht (gram)

152

Gesprekstijd afhankelijk van gebruik
Batterij 3000 Li-Po mAh
Processor

Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810 chipset, Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 & Quad-core 2 GHz Cortex-A57 CPU, Adreno 430 GPU  

Intern geheugen (MB) 2GB RAM, 16 GB opslag
Extern geheugen uitbreidbaar met MicroSD met maximaal 128 GB
Scherm 5,5 inch Curved P-OLED touchscreen
Schermresolutie

1920 x 1080 pixels

PPI

403

Camera resolutie (MPix) 13, 2.1 frontcamera
Besturingssysteem Android 5 Lollipop
Media MP3-speler, videospeler, FM-radio
Mobiele verbinding GPRS, EDGE, 3G, 4G
WLAN/WiFi ja
GPS ja
Bluetooth ja, 4.1
USB ja
NFC ja
Kleuren zilver, rood


 

Abonnementen

 

Video

Onze collega's van Android Authority bespreken de LG G Flex 2 uitgebreid in de volgende video.

 

 

Ook onze Amerikaanse collega's van The Verge speelden even met de LG G Flex 2 op de CES beurs in Las Vegas en tonen ook de robuustheid van de LG G Flex 2.

 

 

 

 

Vragen en Reacties

Heb je een vraag over de LG G Flex 2 of wil je meer weten over dit toestel, dan kun je dat hier vragen. Wij zullen dan zo snel mogelijk hier op antwoord proberen te geven. Ook zijn we geïnteresseerd in je ervaringen met de LG G Flex 2.